Нужни продукти

1 пиле
50 мл растително масло
2 гл. кромид лук
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
5-6 зърна черен пипер
10 скилидки чесън
500 гр. домати
60 мл. червено вино
сол
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 40 минути
общо 55 минути

Стъпки

В мазнината се задушава до златисто оцветяване, ситно нарязаният лук, а след това се прибавят и задушават брашното и нарязаните на ситно домати и скилидки чесън. Сместа се поръсва с червения и черния пипер, посолява се и се разбърква добре.
Пилето се нарязва на парчета, посолява се, поставя се в тенджера, покрива се със задушените продукти, залива се с 1 чаена чаша топла вода и виното и се вари на тих огън до омекване.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти