Зелен фасул със сирене
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1кг. зелен фасул
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    200гр. сирене
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 скилидки чесън
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 яйца
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 кофичка кисело мляко
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. брашно
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    магданоз
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    олио/зехтин                                    
                                
                                                                                        Стъпки
                            Фасулът се почиства, нарязва се на парчета и се вари в подсолена вода, докато омекне. Отцежда се и се постила в предварително намазнена тавичка. Върху него се натрошава сиренето, полива се с малко олио и се посипва с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Сипва се малко водичка и се слага във фурната. Когато водата в тавичката почне да се по изпарява се залива със заливката, приготвена предварително от яйцата, брашното и киселото мляко. Запича се още малко до леко зачервяване на заливката.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти