Нужни продукти
2-3 пъстърви
2 пак. желатин
1 лимон
1 морков
черен пипер
сол
3 - 4 клончета магданоз
подготовка
30
минути
готвене
60
минути
общо
90
минути
Стъпки
Изчистената и измита риба се слага да се вари в студена вода с малко сол, черен пипер, нарязания морков и малко лимонов сок на слаб огън около 20 мин. Внимателно се изважда и се оставя да се отцеди, почиства се кожата и костите, подрежда се във форма за сервиране. Украсява се с магданоз, моркова и се залива с разтворения в прецедения бульон желатин. Отгоре се подреждат тънки резенчета лимон.Оставя се на студено да се стегне желатина.При сервиране формата се потапя за малко в гореща вода, за да може по лесно да се отдели от съда.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти