Нужни продукти
1 пакетче фини кори
2-3 кутии локум
4 яйца
1\2 ч.ч. захар
1\2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи
За сиропа:
3 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар
4 ванилии
подготовка
20
минути
готвене
45
минути
общо
65
минути
Стъпки
Яйцата, захарта, олиото и бакпулвера се разбиват на гъста каша, локумът се нарязва на парчета, като всяко локумче се дели на 4 части.
Вземат се по 2 листа от корите в широката част се нареждат локумчетата до тях се прибавят и орехите.
Всяко парче се намазва с приготвената каша и се навива на руло. Баклавата се пече в предварително нагрята фурна.
След като изстине се нарязва на парчета и се залива със сварения сироп.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти