
1. Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори.
2. Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи.
3. Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати.
4. Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на 180 градуса до зачервяване.
5. Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена.
6. След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок.
7. След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и с него отново се залива десерта.
Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.