
Смесват се захарта, брашното, яйцата, канелата и олиото и всичко се разбива с миксера за около 5 минути, след това се прибавят орехите.
След това се слагат два листа в добре намазана тавичка с олио и се слага от сместа която се получи при объркването на захарта, брашното и всички други продукти, след това пак се слагат два листа и по същия начин с всички други останали листи от корите за баница накрая се оставят два листа за най-отгоре на баклавата.
Когато се свърши с баклавата се режи на парчета, по добре е на четири парчета и леко се налива олио.
След това се слага в силно загрята фурна на 200-220 градуса и се пече докато, двата листа отгоре не се препекат, тогава със сигурност баклавата е изпечена.
Когато се залива баклавата със сиропа тя трябва или да е студена, а сиропа горещ, а пък ако баклавата е гореща, сиропа трябва да е студен.
ПРИЯТНО ЯДЕНЕ!!!