Нужни продукти
1 литър пилешки бульон
300 гр. нарязан магданоз
200 гр. целина
300 гр. коприва
100 гр. пащърнак
30 гр. брашно
1 яйце
сол
черен пипер
4 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
оцет или лимонов сок
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Нарязаните магданоз, целина, коприва( първо се попарва, нарязва и се начуква или се слага в блендер), пащърнак, сваряваме в 2 л подсолена вода. Размиваме брашното с малко вода и го добавяме,разбъркваме. Поръсваме с черния пипер, олиото и червения пипер. Подкиселяваме при сервиране.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти