Нужни продукти
1 кг пилешки дробчета
10 бр средно големи глави кромид лук
7 бр. зелени пиперки
1 кг домат
7 скилидки чесън
сол на вкус
чубрица
червен пипер
черен пипер
магданоз
150 гр олио
1 ч.ч. вода
подготовка 60 минути
готвене 20 минути
общо 80 минути
Стъпки

Измийте дробчетата, посолете ги и ги сварете в дълбок съд не повече от 10 минути. Извадете ги от водата и ги изцедете. Нарежете ги на парченца.
Загрейте олиото и започнете да пържите дробчетата в него. Минутки след това запържете и наситнения чесън, заедно с червения пипер и веднага след това сложете и нарязания кромид. Продължете да бъркате и пържите още 10 минути. Прибавете и нарязаните пиперки, а след тях и обелените и нарязани на ситно домати.
Разбъркайте добре, налейте водата, посолете на вкус и като заври гозбата, намалете котлона и оставете да къкри, около 30 минути, като я бъркате от време на време.
Като поизври водичката и гозбата стане на масълце, отстранете от котлона, овкусете с черния пипер, чубрицата и магданоза и... сервирайте на любимите си хора обезателно с бяло вино.
Да ви е сладко!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти