Боб по гръцки
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    500 гр зрял фасул                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3-4 моркова                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    доматено пюре                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3-4 средно големи глави кромид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    гъби печурки стерилизирани 1 буркан                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 дафинов лист                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1-2 зърна черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1-2 люти чушлета(пукани, стерилизирани)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                - -
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Бобът накиснат от вечерта се измива и след това се слага в тенджера да заври, маха му се първата вода и след като заври втори път, му се слага малко олио и се оставя в тенджерата да ври до полуготовност.
През това време се нарязват морковите на малки кубчета, лука на дребно и се слагат да се задушат, след това се прибавят измитите гъби, червения пипер и дом.пюре. Всичко се смесва и се слага в гювеча, заедно с подправките. Чушлетата се слагат най-накрая като е готово ястието само да се задушат.
Приятен апетит!
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
Тайната на гръцкиа боб е в целината.За гъбите мисля че е въпрос на вкус,също така те го запичат боба във фурна след като се свари.:)прятен апетит