Нужни продукти
500 гр зрял фасул
3-4 моркова
доматено пюре
3-4 средно големи глави кромид лук
гъби печурки стерилизирани 1 буркан
1 дафинов лист
1-2 зърна черен пипер
1-2 люти чушлета(пукани, стерилизирани)
олио
червен пипер
сол
подготовка - - минути
готвене 60 минути
общо 60 минути
Стъпки

Бобът накиснат от вечерта се измива и след това се слага в тенджера да заври, маха му се първата вода и след като заври втори път, му се слага малко олио и се оставя в тенджерата да ври до полуготовност.
През това време се нарязват морковите на малки кубчета, лука на дребно и се слагат да се задушат, след това се прибавят измитите гъби, червения пипер и дом.пюре. Всичко се смесва и се слага в гювеча, заедно с подправките. Чушлетата се слагат най-накрая като е готово ястието само да се задушат.
Приятен апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
08.02.2010 г. 19:04 Полезен 5

Тайната на гръцкиа боб е в целината.За гъбите мисля че е въпрос на вкус,също така те го запичат боба във фурна след като се свари.:)прятен апетит

стела коментира
Подобни рецепти