Нужни продукти
1 ч.ч. брашно
2 яйца
30 гр. краве масло
1 к.ч. прясно мляко
400 гр. консервирана царевица
1 връзка пресен лук
сол
черен пипер на вкус
олио за пържене
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
1-Пресяваме брашното в голяма купа, подправяме със сол и черен пипер. Наливаме млякото и разтопеното масло, добавяме яйцата. Разбъркваме до еднородна смес.
2-Измиваме лука, подсушаваме го и го нарязваме на ситно. Отцеждаме царевицата много добре. Прибавяме лука и царевицата в тестото, збъркваме.
3-В тиган сгорещяваме олиото. Гребем със супена лъжица от тестото и пускаме на неголеми порции. Пържим всяка бухтичка от двете страни до зачервяване. По желание поръсваме готовите бухтички с тънко нарязани скилидки чесън.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти