Може да разкрасите с малко магданоз и маслинка в средата.
Нужни продукти
150-200 гр. кашкавал
100 гр. пилешко месо
1/2 домат нарязан ситно
50 гр. доматено пюре или леко разредена лютеница .
За блата :
1 яйце
1/2 ч.л. сода
50 гр. кисело мляко
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
400-500 гр. ръжено брашно.
1/2 ч.ч. вода
подготовка
40
минути
готвене
15
минути
общо
55
минути
Стъпки
Изсипвате в тавата брашното и смесвате всички съставки за блата. След това може да използвате точилка да направите блата, съвсем тънък.
Разстилате в тавата. Намазвате блата с доматеното пюре (с чубрица по избор).
Накълцайте месото и поръсете, след което и с домата. Настържете кашкавал и поръсете обилно.
Печем на предварително загрята фурна на 250 градуса за около 4-5 минути ( ако ви е достатачно тънък блата. Препоръчвам да е 3-4 милиметра. )
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти