Ако не искате запръжка, в чаша студена вода разбърквате брашното и го изсипвате при лещата и разбърквате. След това добавяте олиото и върху него наръсвате червения пипер и оставяте да поври. Опитвате дали трябва да се добави сол.
Нужни продукти
200 гр. леща
1 морков
4-5 скилидки чесън
олио
1 с.л. брашно
ронена чубрица или на клонки
сол
червен пипер
1 к.ч. нарязан праз лук или кромид лук
подготовка
30
минути
готвене
15
минути
общо
45
минути
Стъпки
В тенджера със студена вода се слага измитата леща да ври, добавя се нарязания морков, необелените скилидки чесън, лука, чубрицата и солта. Като омекне лещата се прави запръжка. Олиото се загрява и се добавя брашното, разбърква се до порозовяване и се добавя червения пипер, разбърква се и се изсипва при лещата, разбърква се и се оставя да поври.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти