Нужни продукти
1 кг. бели чушки
500 гр кайма
1 ч. чаша ориз
1/2 кисело мляко
3 с.л брашно
пресен лук
черен пипер
сол
пресен гйозан
копър
подготовка 30 минути
готвене 40 минути
общо 70 минути
Стъпки

В дълбок тиган запържваме пресния лук, каймата на парченца, ориза, 1 ч.л. от брашното, 1 ч.л. сол и подправките. Слага се малко вода да омекне ориза. С готовата смес се пълнят чушките нареждат се в тенджера и се заливат с вода. Варят се 40 мин., на бавен огън. Когато вече са готови, към бульона се слага киселото мляко с брашното, бърка се да клокне и сгъсти соса. Добър апетит.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти