Нужни продукти
300 гр. пилешко месо
1 глава кромид лук
1 морков
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 домат - обелен и нарязан на ситно
1/2 ч.ч. ориз
щипка фиде
сол
2-3 суп. лъж. олио
1 жълтък
4 с.л. прясно мляко
магданоз
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Сваряваме месото в 1 и 1/2 вода,изваждаме и нарязваме на малки кубчета. В бульона се слагат нарязания на ситно лук, чушката, моркова, домата, и олио. Оставя се да поври и когато омекнат зеленчуците се прибавя ориза и фидето. Накрая се прибавя и пилешкото. Когато се свали от огъня се прави застройка от 1 жълтък и 3-4 суп. лъжици прясно мляко. Ако ви хареса може да прибавите и ситно нарязан пресен магданоз. Добър Апетит, да ви е сладко на вас и вашето семейство.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти