Нужни продукти
1 бр. малка скилидка чесън
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица майонеза с намалено съдържание на мазнини
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 чаена лъжичка паста от аншоа (по желание)
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
4 чаени лъжички зехтин екстра върджин
2 супени лъжици настъргано сирене Азиаго
подготовка
10
минути
готвене
10
минути
общо
20
минути
Стъпки
Поставете чесъна и солта в средно голяма купа и ги намачкайте с обратната страна на лъжицата, за да се получи паста.
Добавете лимоновия сок, майонезата, горчицата, пастата от аншоа (ако решите да я добавите) и черния пипер. Разбийте, за да се смесят добре съставките.
Бавно сипете зехтинът, докато непрекъснато разбивате. Добавете сиренето и отново разбъркайте, до получаването на хомогенна смес.
Съвет
Дресингът може да издържи при съхранение в хладилника до 3 дни.
Удвоете количествата в тази рецепта за дресинг, за да имате допълнително за утрешната ви салата!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти