Ако имате сух магданоз - сложете го заедно с картофите. Ако е пресен, точно след като махнете тенджерата от котлона. Не добавяйте фиде, супата става гъста и без фидето, поради същата причина пък не ви е нужна и застройка.

Нужни продукти
800 гр картофи
2 средно-големи моркова
1 малка глава лук
500 гр пилешко месо
магданоз
1 лимон
олио
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути
Стъпки

Сварявате пилешкото месо, ако пилето е с костите, то запазете бульона. По време на варенето на пилешкото месо не забравяйте да отпенвате бульона. Това става най-лесно с решетъчна лъжица.

Настържете двата моркова на ситно ренде. Нарежете на дребно главата лук. Нагрейте в друга тенджера слънчогледово олио. Поставете в нагрятото олио морковите. След като мазнината стане оранжева, поставете и нарязания лук. Налейте гореща вода (или пилешкия бульон, ако имате такъв) (около 600 мл) към тенджерата със запържените моркови и лук. Към тази смес добавете и нарязаните на дребно картофи. Оставете да поври около 5-7 мин на силен огън.
През това време накъсайте на дребно, с помощта на вилица, пилешкото месо. Добавете го към бульона с картофите, морковите и лука. Разбъркайте продуктите, след това долейте още от пилешкия бульон. Оставете да се досварят картофите.

Сервирайте супата с резен лимон.
Приятен апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти