Фондю 2
Нужни продукти
500 гр настъргано овче сирене
300 мл бира
1 равна с.л. царевично брашно
1 малка скилидка чесън
30 гр масло
черен пипер
сол
препечени филийки от франзела
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Намазваме огнеупорен съд с масло, поставяме сиренето и бирата и загряваме постепенно и бъркаме леко, докато сиренето се разтопи. Прибавяме счукания чесън, сол, черен пипер, брашното, размито в 1 с.л. бира, и бъркаме до сгъстяване. Поддържаме фондюто топло като от време на време го претопляме, ако нямаме спиртник. Поднасяме с препечени филийки или кротончета.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
браво чудесна ретсепта. сте иа направиа сега през отпуската в Балгариа