Фондю 2
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     500 гр настъргано овче сирене                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     300 мл бира                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 равна с.л. царевично брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 малка скилидка чесън                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     30 гр масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     препечени филийки от франзела                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Намазваме огнеупорен съд с масло, поставяме сиренето и бирата и загряваме постепенно и бъркаме леко, докато сиренето се разтопи. Прибавяме счукания чесън, сол, черен пипер, брашното, размито в 1 с.л. бира, и бъркаме до сгъстяване. Поддържаме фондюто топло като от време на време го претопляме, ако нямаме спиртник. Поднасяме с препечени филийки или кротончета.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
браво чудесна ретсепта. сте иа направиа сега през отпуската в Балгариа