Нужни продукти
500 гр настъргано овче сирене
300 мл бира
1 равна с.л. царевично брашно
1 малка скилидка чесън
30 гр масло
черен пипер
сол
препечени филийки от франзела
подготовка 30 минути
готвене 10 минути
общо 40 минути
Стъпки

Намазваме огнеупорен съд с масло, поставяме сиренето и бирата и загряваме постепенно и бъркаме леко, докато сиренето се разтопи. Прибавяме счукания чесън, сол, черен пипер, брашното, размито в 1 с.л. бира, и бъркаме до сгъстяване. Поддържаме фондюто топло като от време на време го претопляме, ако нямаме спиртник. Поднасяме с препечени филийки или кротончета.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
26.07.2010 г. 20:56 Полезен 2

браво чудесна ретсепта. сте иа направиа сега през отпуската в Балгариа

jenia коментира
Подобни рецепти