Гозбата на мама
Нужни продукти
1 кг. свинско(ребърца и малко по тлъсто месо.)
2 гл. лук
1 с.л. червен пипер
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 морков
300 гр. домати от консерва
2 с.л. брашно
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч.вода
щипка черен пипер
1 ч.л. чубрица
малко магданоз(пресен)
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Свинското се нарязва на малки парченца и се сипва малко вода за да поври.След като водата изври се запържва до зачервяване.
След което изсипваме нарязаните чушки, лукът, рендосаният морков и подправките. Задушаваме за 5 мин., след което изсипваме виното с водата.
Брашното го смесваме с доматите и го изсипваме в гозбата, заедно с червения пипер. Оставяме да ври 15 мин.(съвет от майка ми колко по-дълго къкри гозбата толкова е по вкусна). БОН АПЕТИ
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Много е вкусна,само че малко ще те поправя.Месото се задушава в мазнината до зачервяване и после се долива гореща вода(едва да покрие месето),в която да поври малко,докато омекне.Накрая една -две скилидки счукан чесун му придават много пикантен вкус и аромат.