Хачапури
По желание при поднасяне може да се поръси със ситно нарязан магданоз.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    За тестото:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    450 гр маргарин                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    750 гр извара                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 бр. яйца                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 щипки сода бикарбонат                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 щипки захар                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    За пълнежа:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    450 гр кашкавал                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 бр. яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 с.л. готварска сметана                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    10 скилидки чесън                                     
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                70
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Смесват се всички продукти и се замесва твърдо тесто. Слага се за 20 минути в хладилник. Тестото се разделя на 2 части и се разстила на два пласта. 
Кашкавала се смесва с разбитите яйца, сметаната и пасирания чесън. Върху долния пласт тесто се слага добре разбъркания пълнеж и се покрива с горния пласт. Пече се на 180 градуса задължително във фурна с вентилатор до зачервяване.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти