Нужни продукти
3 яйца
250 мл. прясно мляко (топло)
1 кубче мая
700-800 г брашно
За сиропа:
5 ч.ч. захар
2 ванилии
кора от 1 лимон
Стъпки

Маята се размива с 2 с.л. от прясното мляко и 1 ч.л. захар.

Замесва се средно твърдо тесто от вече бухналата мая, брашното, яйцата и млякото.

Тестото се разделя на 6 топки.
Всяка топка се точи на тънка кора.

Кората се намазва с олио и се завива на руло, режат се "филийки" с дебелина около 1 см

Нареждаме розичките в тава.

Изчакваме да втасат и печем на 180 градуса на умерена фурна, до зачервяване.

Сиропът се вари докато се сгъсти, накрая се прибавя настърганата кора от лимона и ванилиите.

След като се изпече баницата, още топла, я поливаме със студен сироп.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти