Нужни продукти за пазаруване

2 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. сирене краве
1 ч.л. сода бикарбонат (бакпулвер)
1 ч.ч. краве кисело мляко
3 бр. яйца
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути

Стъпки

Всички продукти се разбиват с миксер.

Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 С.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

karil коментира

10.03.2013 г. 12:22 Полезен 4

И аз го правя редовно, но добавям нарязано на ситно прясно зеле (или праз лук, според сезона), а също и една наденичка, накълцана на ситни парченца. За набухвател използвам една чаена лъжичка сода и кафена лъжичка лимонена киселина. И става закуска за чудо и приказ, всички си облизват пръстите от вкусотия.

И аз го правя редовно, но добавям нарязано на ситно прясно зеле (или праз лук, според сезона), а също…

дида коментира

10.03.2013 г. 09:10 Полезен 3

Правя го, но предпочитам бакпулвер, содата ми смърди. Дали ще се нарече тутманик,или солен кекс ми е все едно, важното да е вкусна закуската на домашните. А с такава закуска всички са доволни. :)

Правя го, но предпочитам бакпулвер, содата ми смърди. Дали ще се нарече тутманик,или солен кекс ми е…

karil коментира

09.03.2013 г. 19:15 Полезен 2

Това всъщност си е един най-обикновен солен кекс.

Подобни рецепти