По желание при поднасяне може да се поръси със ситно нарязан магданоз.

Нужни продукти
За тестото:
450 гр маргарин
750 гр извара
3 бр. яйца
3 щипки сода бикарбонат
3 щипки захар
брашно
За пълнежа:
450 гр кашкавал
3 бр. яйца
3 с.л. готварска сметана
10 скилидки чесън
подготовка 40 минути
готвене 30 минути
общо 70 минути
Стъпки

Смесват се всички продукти и се замесва твърдо тесто. Слага се за 20 минути в хладилник. Тестото се разделя на 2 части и се разстила на два пласта.
Кашкавала се смесва с разбитите яйца, сметаната и пасирания чесън. Върху долния пласт тесто се слага добре разбъркания пълнеж и се покрива с горния пласт. Пече се на 180 градуса задължително във фурна с вентилатор до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти