Колкото повече сирене сложите, по-вкусна става. И аз не вярвах, но ако замените водата с прясно мляко, НЕ става по-вкусна. Ако използвате извара, сложете в заливката сол, иначе не е нужно. Можете да я направите от вечерта и да стои цяла нощ в хладилника, докато я изпечете на сутринта - няма да се повреди. Ако забравите да я нарежете, преди да я залеете, не пречи, само не я печете не нарязана - става като подметка. От 4 години не правя друг вид баница, семейството ми много я харесва.

Нужни продукти
1 пак. готови кори
4 яйца
350 гр. сирене
1 к.ч. олио
4 к.ч. вода
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Намазвате тавата с олио. Нагъвате готовите кори с пръсти, като хармоника и нареждате в тавата, една кора до друга, докато покриете дъното /около половината кори/.
Натрошавате равномерно сиренето и продължавате с нагъването на корите, докато свършат.
С остър нож нарязвате баницата на 8 парчета - като пица. Разбивате 4 яйца с 4 к.ч. вода и 1 к.ч. олио. Заливате и изчаквате минимум 10-15 минути да се напои цялата баница.
Печете в загрята фурна и можете да я оставите да изстине обърната с тавата върху чаши, за да не спадне.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
01.12.2009 г. 20:54 Полезен 1

Сигурно олиото е повече, не ми се е случвало да падне.

assja_abc коментира
15.09.2009 г. 11:08 Полезен 1

Как става обръщането. Аз като я обръщам пада от тавата.

яна коментира
Подобни рецепти