Капама
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 кг. свинско смляно месо                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 г. свински ребра                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 бр. кокошка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 малки зелки кисело зеле                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 г. кървавица                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 г. ориз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3-4 глави кромид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    250 г. сланина                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 супена лъжица червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    15-20 зърна черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол на вкус                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                180
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                210
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Смесете смляното месо със ситно нарязания кромид лук, ориза, червения пипер и сол на вкус.
Напълнете предварително изчистената и измита кокошка с част от сместа.
С останалата смес увийте сарми в по-големи зелеви листа.
Поставете нарязаната на филийки сланина, ребрата и ситно нарязаната сърцевина на зелките на дъното на голяма тенджера.
Сложете кокошката върху тях, а около нея наредете сармите.
Най-отгоре поставете кървавицата.
Поръсете ястието със смления черен пипер и покрийте със зелеви листа.
Залейте с 1 и 1/2 чаена чаши топла вода.
Замажете капака на тенджерата с тесто.
След като заври, печете ястието в умерено гореща фурна около 3 часа.
Поднесете ястието в тава, като в средата поставите кокошката и кървавицата, а наоколо - сармите.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти