Нужни продукти
500 гр картофи
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
50 мл олио
100 гр масло
чубрица
сол
черен пипер
За соса:
50 гр масло
1 гл. лук
3 скилитки чесън
300 гр гъби
1 ч.ч. бяло вино
3 стръка копър
1 с.л. брашно
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Картофите се обелват и се настъргват на грапавото ренде, слагаме яйцата и брашното, посоляваме, наръсваме с чубрица и черен пипер и бъркаме, получава се рядко тесто. С лъжица слагаме в загрятото масло и олио в тефлонов тиган. Пържи ме до порозовяване на умерен огън.

Сос: В тиган загряваме маслото слагаме нарязания на ситно лук и чесън. Нарязваме и гъбите и ги изсипваме при лука, посоляваме поръсваме с черен пипер. Като се изпари водата на гъбите, слагаме брашното, леко объркваме и изсипваме виното, бъркаме, като заври махаме от огъня и поръсваме с копър. Сервираме картофите със соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти