Картофите на баба
Картофи по селски
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    600 гр пресни картофи                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    50 мл олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л. краве масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    ситно нарязан копър                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    зелен лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    морска сол                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                25
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Картофите се измиват с четка и се подсушават. В тенджера (тиган) с тефлоново покритие се загрява олиото. 
Прибавят се картофите и се похлупват плътно с капак.
Запържват се на среден огън (при мен 2 степен), като се раздрусват често, за да могат картофите да се зачервят от всички страни.
След 20 минути се проверяват, дали са омекнали.
Ако са готови се прибавя на вкус ситно нарязан копър, пресован чесън и морска сол и 1 с.л. краве масло.
Похлупва се и се раздрусва няколко пъти в продължение на 2-3 минути на слаб огън.
Сервира се веднага.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти