Картофи по селски

Нужни продукти
600 гр пресни картофи
50 мл олио
1 с.л. краве масло
ситно нарязан копър
зелен лук
морска сол
подготовка 25 минути
готвене 20 минути
общо 45 минути
Стъпки

Картофите се измиват с четка и се подсушават. В тенджера (тиган) с тефлоново покритие се загрява олиото.
Прибавят се картофите и се похлупват плътно с капак.
Запържват се на среден огън (при мен 2 степен), като се раздрусват често, за да могат картофите да се зачервят от всички страни.
След 20 минути се проверяват, дали са омекнали.
Ако са готови се прибавя на вкус ситно нарязан копър, пресован чесън и морска сол и 1 с.л. краве масло.
Похлупва се и се раздрусва няколко пъти в продължение на 2-3 минути на слаб огън.
Сервира се веднага.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти