Нужни продукти
500г. изцедено кисело мляко
4 скилидки чесън
200г. овче/краве/ сирене
100г. разтопено масло
Стъпки

В изцедено кисело мляко се настъргва сиренето и счукания чесън. Изсипва се разтопеното масло като се бърка непрекъснато, посолява се.

Сервира се в/у разрязана на две половини чушка или в разрязан на две и издълбана вътрешност червен домат, или разрязана на две и издълбана прясна или кисела краставица.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
27.02.2014 г. 19:22 Полезен 12

Моля Ви, изпратете ми традиционна Българска рецепта за катък,която мога да прилагам през цялата година(целогодишно), понеже живея в Кипър,занимавам се с млекодобив и угояване на овце.Целта ми е да произвеждам този продукт легално и да съумея да го наложа на Кипърския пазар,като съумея да запазя вкусовите му качества и оригиналноста му като традиционен Български продукт.Моля за съдействие!

PAWLINA коментира
Подобни рецепти