Нужни продукти
300 г. свинско месо (плешка или контрафиле)
1 глава крумид лук (при липса на праз лук)
200 г. печурки
2 броя печени чушки
200 г. доматено пюре
150 мл. зехтин
1/2 ч.ч. червено вино
1/2 връзка магданоз (пресен)
сол на вкус
черен пипер (млян) на вкус
подготовка 15 минути
готвене 40 минути
общо 55 минути
Стъпки
1

Първо измиваме и нарязване свинското месо от плешка или контрафиле.

2

След това обелваме, измиваме и нарязваме зеленчуците, за да са готови.

3

Запържваме свинското месо на тиган.

4

Отстраняване на месото и започваме да слагаме в тигана последователно зеленчуците в следния ред: лук, гъби и накрая чушките.

5

Връщане месото в тигана при зеленчуците, добавяме доматеното пюре, солта, пипера и накрая виното.

6

След това се слага в гювечета и се запича на 220 градуса за около 30 минути във фурната. Малко преди да е напълно готово, слагаме чубрицата.

7

При поднасяне поръсваме с малко нарязан на ситно магданоз по желание.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти