Нужни продукти
300 г. свинско месо (плешка или контрафиле)
1 глава крумид лук (при липса на праз лук)
200 г. печурки
2 броя печени чушки
200 г. доматено пюре
150 мл. зехтин
1/2 ч.ч. червено вино
1/2 връзка магданоз (пресен)
сол на вкус
черен пипер (млян) на вкус
подготовка
15
минути
готвене
40
минути
общо
55
минути
Стъпки
Първо измиваме и нарязване свинското месо от плешка или контрафиле.
След това обелваме, измиваме и нарязваме зеленчуците, за да са готови.
Запържваме свинското месо на тиган.
Отстраняване на месото и започваме да слагаме в тигана последователно зеленчуците в следния ред: лук, гъби и накрая чушките.
Връщане месото в тигана при зеленчуците, добавяме доматеното пюре, солта, пипера и накрая виното.
След това се слага в гювечета и се запича на 220 градуса за около 30 минути във фурната. Малко преди да е напълно готово, слагаме чубрицата.
При поднасяне поръсваме с малко нарязан на ситно магданоз по желание.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти