Кисело зеле-тепси кебап
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 кг свинско месо гърди ,осмянка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    50 гр. сланинка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2-3 с.л брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л  червен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 кисела зелка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    копър на зърна                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    мазнина                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3-4 стръка праз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                85
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Зелката се нарязва на ситно и сварява за 30 мин., да поомекне зелето. В дълбок тиган се запържва месото нарязано на средно големи парчета, добавя се, нарязания на ситно праз, брашното, червения пипер, копъра, черен пипер по желание и сол. Запържват се до златисто, след което се смесват със зелето в дълбока тавичка, и се пече 40 мин., като се разбърква от време на време. На 180'С.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти