Нужни продукти
2 ч.л. олио
1 малка глава лук, нарязан на колела
1 скилидка чесън, пресована
1 ч.л. настърган джинджифил
1 китайска зелка, изчистена и нарязана
2 с.л. соев сос
1 с.л. оризов оцет / ябълков /
2 с.л. сусамово олио
подготовка
10
минути
готвене
5
минути
общо
15
минути
Стъпки
В уок загрейте олиото на силен котлон.
Прибавете лука, чесъна и джинджифила и задушавайте с бъркане около 1 минута.
Прибавете зелето и бъркайте докато започне да омеква, не повече от 2 минути.
Добавете соевия сос и оцета, бъркайте докато зелето омекне, около 3 минути.
Махнете от котлона и напръскайте със сусамово олио.
По желание, към края на готвенето може да прибавите 1 с.л. сусам.
Сервирайте така, или с ориз, оризови спагети, като гарнитура или студена салата.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти