Нужни продукти
2 ч.л. олио
1 малка глава лук, нарязан на колела
1 скилидка чесън, пресована
1 ч.л. настърган джинджифил
1 китайска зелка, изчистена и нарязана
2 с.л. соев сос
1 с.л. оризов оцет / ябълков /
2 с.л. сусамово олио
подготовка 10 минути
готвене 5 минути
общо 15 минути
Стъпки

В уок загрейте олиото на силен котлон.

Прибавете лука, чесъна и джинджифила и задушавайте с бъркане около 1 минута.

Прибавете зелето и бъркайте докато започне да омеква, не повече от 2 минути.

Добавете соевия сос и оцета, бъркайте докато зелето омекне, около 3 минути.

Махнете от котлона и напръскайте със сусамово олио.

По желание, към края на готвенето може да прибавите 1 с.л. сусам.

Сервирайте така, или с ориз, оризови спагети, като гарнитура или студена салата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти