Нужни продукти
200 гр. картофи
1 шепа рукола
30 гр. шамфъстък
3 с.л. брашно
2 бр. сухари
250 мл. прясно мляко
1 к.л. соев сос
лимонов сок
30 гр. краве масло
сол и черен пипер
подготовка 90 минути
готвене 30 минути
общо 120 минути
Стъпки

За приготвяне на кнедлите сварете и обелете картофите. Намачкайте ги като за пюре. Към тях прибавете 2 с.л. брашно, яйцата, натрошените сухари, сол и черен пипер на вкус. Бланширайте руколата в подсолена вода, нарежете я на ситно и е добавете към картофената смес. Накрая добавете и натрошеният шамфъстък. Разбъркайте добре.
От получената смес оформете малки топки и ги оваляйте в брашно. Сложете 2-3 литра вода със сол в дълбока тенджера и я оставете да заври.
Пуснете топките във врящата вода. Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността.

За соса запържете в загрят тиган с масло до златист цвят 1 с.л. брашно. Затоплете млякото и соевият сос с температура, като на запърженото брашно и ги добавете в тигана. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
Ако в соса ви се образуват бучки, може да го прецедите. След като соса е леко изстинал прибавете лимоновия сок. На дъното на чиния сипете от соса и отгоре наредете кнедлите.

Сервирайте кнедлите топли.

Добър апетит!
Готвенето като страст и въображение...
http://magecreations.blogspot.com

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти