Нужни продукти
2 средно големи тиквички
1 голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
2 яйца
3 с.л. брашно
сол
копър
магданоз
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване
Продукти за млечна заливка:
1 кофичка кисело мляко
сол
3 скилидки чесън
копър
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

Тиквичките се настъргват на едро ренде. Осоляват се и се оставят около 30 минути, за да пуснат вода. Изцедете ги много добре, към тях прибавете нарязания на ситно чесън, настъргания кромид, разбитите яйца, брашното и подправките.
Омесете много добре, оформете топки като за кюфтенца, разплескайте и потопете в брашно.
Изпържете на умерен огън. Наредете крокетите в голяма чиния и залейте със сос, приготвен от киселото мляко, солта, чесъна и на ситнения копър.
Тези крокети са универсално мезе за ракия, вино и бира.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти