Нужни продукти
700 гр кайма
3 глави лук
1 яйце
1 с.л. грис
1 к.ч. олио
2 домата
4 печени чушки
1 люта чушка
2 с.л. брашно
30 гр масло
черен пипер
чубрица
дафинов лист
червен пипер
магданоз
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути
Стъпки

Към каймата прибавяме настъргана на ренде 1 гл. лук, грисът, черен пипер, чубрица. Оформяме кръгли кюфтета, овалваме в брашно и ги слагаме в 1 1/2 ч.ч. гореща подсолена вода с дафинов лист, сваряваме ги. Другите глави лук, нарязани на филийки, се задушават в олио, наръсват се с брашно и червен пипер. Прибавят се нарязаните на ситно чушки, люто чушле, домати задушаваме около 10 мин. и прибавяме към кюфтетата. Ястието кипва слагаме маслото и се оставя на тих огън около 15 мин., наръсваме със ситно нарязан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
31.08.2011 г. 13:24 Полезен 12

неразбрах каде да слоjа яицето и не го ползвах :Д(ноо стана супер)

schranzy коментира
02.04.2010 г. 14:15 Полезен 10

Много е вкусно,пробвах го.Благодаря за рецептата!

Дени Михайлова коментира
Подобни рецепти