Нужни продукти
1230 гр пиле
140 гр бял хляб
100 гр прясно мляко
50 гр сметана
3 бр. яйца
50 гр магданоз
150 гр кромид лук
60 гр брашно
20 гр сол
2 гр. черен пипер
подготовка 100 минути
готвене 30 минути
общо 130 минути
Стъпки

Пилето се почиства, измива и обезкостява. Месото се посолява и се смила 2 пъти на месомелачка. Към смляното месо се прибавят накиснатият в прясно мляко (сметана) хляб (без кората), яйцата, настъргания лук и подправките. Сместа се омесва добре и се оставя да престои на студено около 1 час за да стегне. От нея се оформят елипсовидни кюфтета, които се потапят в брашното и се изпържват в загрята мазнина. Поднасят се топли с гарнитура - картофено пюре, пържени картофи, задушен карфиол, задушени гъби, пържени зеленчуци и др.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
31.12.2009 г. 13:57 Полезен 1

чудесно с бира е невероиатно браво.

hrisityy коментира
Подобни рецепти