Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    400 гр. (2 ч.ч.) брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 гр. (1/2 ч.л.) сода бикарбонат                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 мл. (1/2 ч.ч.) растително масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3-4 глави кромид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 връзка магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 връзка копър                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2-3 стръка джоджен                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. червен пипер                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                35
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                65
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Омесване на тестото
                                                                                                    Омесете тесто от брашното, содата, част от солта и вода, и го оставете да почива.
Ситно нарежете кромид лук, магданоз, копър и джоджен.
Смесете нарязаните зеленчуци с останалата сол и червения пипер, за да приготвите плънката.
Разточване и плънка
                                                                                                    Разточете починалото тесто на по-дебела кора.
Поставете плънката в средата на кората.
Загънете краищата на кората върху плънката, оформяйки плик.
Поставете оформения лучник в обилно намазана с масло тава, със събраните краища отдолу.
Намажете лучника с растително масло.
Печете в гореща фурна до зачервяване.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти