Нужни продукти
400 гр. (2 ч.ч.) брашно
1 ч.л. сол
3 гр. (1/2 ч.л.) сода бикарбонат
100 мл. (1/2 ч.ч.) растително масло
3-4 глави кромид лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2-3 стръка джоджен
1 ч.л. червен пипер
подготовка
30
минути
готвене
35
минути
общо
65
минути
Стъпки
Омесване на тестото
Омесете тесто от брашното, содата, част от солта и вода, и го оставете да почива.
Ситно нарежете кромид лук, магданоз, копър и джоджен.
Смесете нарязаните зеленчуци с останалата сол и червения пипер, за да приготвите плънката.
Разточване и плънка
Разточете починалото тесто на по-дебела кора.
Поставете плънката в средата на кората.
Загънете краищата на кората върху плънката, оформяйки плик.
Поставете оформения лучник в обилно намазана с масло тава, със събраните краища отдолу.
Намажете лучника с растително масло.
Печете в гореща фурна до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти