Нужни продукти
400 гр. (2 ч.ч.) брашно
1 ч.л. сол
3 гр. (1/2 ч.л.) сода бикарбонат
100 мл. (1/2 ч.ч.) растително масло
3-4 глави кромид лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2-3 стръка джоджен
1 ч.л. червен пипер
подготовка 30 минути
готвене 35 минути
общо 65 минути
Стъпки
Омесване на тестото

Омесете тесто от брашното, содата, част от солта и вода, и го оставете да почива.

Ситно нарежете кромид лук, магданоз, копър и джоджен.

Смесете нарязаните зеленчуци с останалата сол и червения пипер, за да приготвите плънката.

Разточване и плънка

Разточете починалото тесто на по-дебела кора.

Поставете плънката в средата на кората.

Загънете краищата на кората върху плънката, оформяйки плик.

Поставете оформения лучник в обилно намазана с масло тава, със събраните краища отдолу.

Намажете лучника с растително масло.

Печете в гореща фурна до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти