Нужни продукти
400 гр. брашно (2 ч.ч.)
5 гр. сол (1 ч.л.)
3 гр. сода бикарбонат (1/2 ч.л.)
100 мл. растително масло (1/2 ч.ч.)
200 гр. кромид лук (3-4 глави)
магданоз 1/2 връзка
копър 1/2 връзка
джоджен 2-3 стръка
5 гр. червен пипер (1 ч.л.)
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

От брашното, содата, част от солта и вода се омесва тесто, което се оставя да почива. През това време се приготвя плънката, като се смесват, без да се слага мазнина, ситно нарязаните кромид лук, магданоз, копър и джоджен, останалата сол и червеният пипер.

От тестото се разточва по-дебела кора. В средата на кората се поставя плънката и се загъва с краищата на кората. Оформеният, като плик лучник се поставя в обилно намазана с масло тава със събраните краища отдолу, намазва се с мазнината и се пече в гореща фурна до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти