Нужни продукти
500 г свинско месо /от плешка/
2 моркова /средни/
250 г гъби
1 стрък праз /малък/
2 скилидки чесън
30 г масло
1 с.л. ронена чубрица
1 с.л. червен пипер
чер пипер
2 дафинови листа
400 г ориз
1 кисела зелка
олио
сол
подготовка 40 минути
готвене 30 минути
общо 70 минути
Стъпки

Нарязваме месото на малки парченца, поръсва ме ги с черен пипер и ги запържваме в масло и малко олио, до леко златисто.
Работим на умерен огън.

Добавяме нарязаните на ситно моркови, праз, чесън, като поомекнат, добавяме нарязаните на филийки гъби, чубрицата, черен пипер и дафиновите листа.
Ако ви се вижда малко мазнината, може да добавите още малко олио.

Като омекнат гъбите, добавяме измития ориз.

Разбъркваме няколко пъти и добавяме червения пипер, сол на вкус и пак разбъркваме и добавяме 400 мл. вода, бъркаме докато ориза поеме водата.
С тази смес и листата от киселата зелка завиваме сърми.

Редим сърмите в тава, добавяме още 400 мл. гореща вода, да ги покрие.
Покриваме ги с по-лошите листа и печем на умерена температура до поемане на водата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти