Милинка
Нужни продукти
Бъркано тесто:
1 компотен буркан брашно
1 ч.ч. вода
кубче мая / колкото орех/
2 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 с.л. захар
1 с.л. сол / равна/
Плънка:
200 гр. сирене
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
100 гр. маргарин (масло)
подготовка
60
минути
готвене
45
минути
общо
105
минути
Стъпки
Маята се размива във водата, прибавят се останалите продукти за тестото, разбъркват се добре с дървена лъжица и всичко това се оставя да втаса в дълбок съд.
Готовото тесто се разстила в намазана с олио голяма тава и върху него се нахвърля на купчинки предварително разбърканата плънка, приготвена от сиренето, яйцата и киселото мляко, а върху нея се нареждат парченца от маргарина.
Милинката се поставя да се пече в гореща фурна, а в последствие градусите се намаляват и печенето продължава докато горната част придобие златист цвят.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти