В тенджера задушете ситно накълцания лук до неговото побеляване с олио, колкото да покрие добре дъното на съда. След това прибавете в тенджерата, каймата и я накъсайте на парченца посредством 2 вилици.
Запържете 3-4 минути и добавете червения пипер, доматения сок, черен пипер, сол и кимион на вкус и варете около 10 мин на слаб огън.
През това време обелете и нарежете на малки кубчета картофите и ги добавете в тенджерата.
Посолете и долейте вода до нивото на картофите в съда и варете докато картофите се сварят.
След това преместете сместа в тава, залейте със заливката и печете на 220 градуса( около 20 мин.), докато се получи златиста кора.
Приготвяне на заливката:
В голяма купа разбъркайте кис. мляко с щипка сол, докато млякото шупне. Добавете яйцето и брашното, разбъркайте добре, като може да добавите и 2-3 лъжици от бульона на мусаката.
така я правя и аз съпер е!!!!!!!!!
Аз бих добавила за всички , които като мен, не харесват заливката с мляко и яйца :) : Моята заливка е картофено пюре в което разбърквам 1 яйце. Получава се тънка , хрупкава и много вкусна коричка