Нужни продукти
1,5 кг картофи
500 гр кайма
2 глави лук
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. червен пипер
250 мл доматен сок
черен пипер
кимион
олио
сол на вкус
за заливката
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
3 с.л. брашно
щипка сода
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути
Стъпки

В тенджера задушете ситно накълцания лук до неговото побеляване с олио, колкото да покрие добре дъното на съда. След това прибавете в тенджерата, каймата и я накъсайте на парченца посредством 2 вилици.
Запържете 3-4 минути и добавете червения пипер, доматения сок, черен пипер, сол и кимион на вкус и варете около 10 мин на слаб огън.
През това време обелете и нарежете на малки кубчета картофите и ги добавете в тенджерата.
Посолете и долейте вода до нивото на картофите в съда и варете докато картофите се сварят.
След това преместете сместа в тава, залейте със заливката и печете на 220 градуса( около 20 мин.), докато се получи златиста кора.

Приготвяне на заливката:
В голяма купа разбъркайте кис. мляко с щипка сол, докато млякото шупне. Добавете яйцето и брашното, разбъркайте добре, като може да добавите и 2-3 лъжици от бульона на мусаката.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
06.02.2012 г. 17:47 Полезен 12

Аз бих добавила за всички , които като мен, не харесват заливката с мляко и яйца :) : Моята заливка е картофено пюре в което разбърквам 1 яйце. Получава се тънка , хрупкава и много вкусна коричка

temenuga коментира
17.04.2011 г. 17:40 Полезен 7

така я правя и аз съпер е!!!!!!!!!

krasimira ivanova коментира
Подобни рецепти