Нужни продукти
1 кг картофи
250 гр кайма
3-4 кисели краставички
2 гл. кромид лук
2-3 яйца
100 гр кашкавал
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Картофите се сваряват обелват и пресоват. Разпределят се на две части. Едната част се разстила в на мазнена с олио тава. Отгоре се слагат предварително запърженият лук с каймата, доматеното пюре и подправките. Върху каймата се нареждат кисели краставички нарязани на колелца. Върху тях се изсипва другата част от картофите. Мусаката се залива със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
20.05.2011 г. 13:19 Полезен 1

Ники,то си пише =) на 200 градуса =)

Aleksandrina коментира
15.10.2009 г. 13:38 Полезен 2

на колко градуса се пече на 250 ли ?

николай коментира
Подобни рецепти