Мусака със сини домати
Нужни продукти
750 г. кайма
4 големи сини домата
4 глави лук
1 яйце
2 с.л. сметана
2 домата
2 с.л. доматен сос
черен пипер
олио
сол
галета
подготовка
50
минути
готвене
30
минути
общо
80
минути
Стъпки
Сините домати ги обелваме, нарязваме на колелца, посоляваме и оставяме да се отцедят после ги запържваме. Лука запържваме в олио и добавяме каймата, бъркаме непрекъснато до запържването на каймата. Оставяме да изстине и добавяме яйцето, сметаната, черния пипер, сол и разбъркваме.
В тавичка намазана с олио, поръсена с галета поставяме ред сини домати, ред кайма, завършваме със сини домати. Заливаме с доматен сос и нареждаме нарязани на колелца домати и запичаме.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти