Наденица в гювече
Нужни продукти
500 гр наденица с подправки
1 кг картофи
6 червени печени чушки
200 гр настъргани домати (доматено пюре)
6 яйца
100 гр масло
2 с.л. олио
чубрица
сол
подготовка
40
минути
готвене
15
минути
общо
55
минути
Стъпки
Картофите се обелват и режат, като за пържене. Наденицата се реже на колелца и се запържва леко в тиган с олио. В малки гювечета се разпределят картофите и наденицата изсипва се по малко и от мазнината от пържената наденица, чубрицата и сол на вкус, обърква се. Сипва се и по 1 малка к.ч. вода. Слагат се капаците и се задушава във фурната 20 мин.. Махат се капаците и се слагат чушките, запича се 5 мин. и се слага по 2 с.л. от доматите и пак се запича 5 мин. Накрая се чуква по 1 яйце и в/у него малко масло и се запича до забулване на яйцето.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти