Нужни продукти
За тестото:
3-4 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
За глазурата:
1/2 ч.ч. пудра захар
2 с.л. какао
6 с.л. вода
масло
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
За тестото:
Разбивам яйцата и захарта, добавям едно, след друго млякото, олиото, брашното, бакпулвера и ванилията. Наливаме сместа в намазана с олио, форма, в повечето случаи в част от нея добавям какао и оцветявам. Пека в предварително загрята фурна, до зачервяване.
За глазурата:
Продуктите се смесват. Варят се до сгъстяване, добавя се малко масло и се сваля от огъня.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
може да се добавят стафиди.Глазурата не е задължителна. ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!