Нужни продукти
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч пилешки бульон
150 мл бяло вино
50 г пармезан
1 морков
200 г манатарки
600 г пилешко филе
2 с.л. масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
1/2 ч.л. червен пипер
сол
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и заедно със счукания чесън се задушават в маслото до омекване.
Добавят се нарязаните на полумесеци манатарки и се задушават за няколко минути. Към тях се прибавя оризът и леко се запържва.
Долива се виното и оризът къкри, докато го поеме. След това се долива бульонът на порции.
Оризът се бърка непрекъснато и преди поднасяне се подправя със сол, черен пипер и настърган пармезан. Разбърква се добре и се поднася горещо, като на върха на всяка порция се поставя парче печено пилешко филе.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти