Нужни продукти
4 с.л. ориз
4 връзки зелен лук
1/2 ч.ч. олио
3 обелени домата
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
200 гр. натрошено сирене
1/2 връзка магданоз
черен пипер
сол
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути
Стъпки

Измитият и почистен лук се нарязва и се пържи в олиото.

Когато омекне, добавете ориза и запържете.

Прехвърлете сместа в тавичка и залейте с 1 1/2 ч.ч. топла вода, нарязаните на ситно домати, сол на вкус, черен пипер, ситно нарязания магданоз и запечете.

Когато оризът е готов, залейте със смес от разбитите яйца, киселото мляко и сиренето, сол на вкус и запечете до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
30.06.2013 г. 12:15 Полезен 0

а авторска ли е тази рецепта всъщност? Днешната рецепта на деня си прилича както две капки вода с тази на дамата тук, обаче оризът е в едно разумно количество (1 ч.чаша), а и датата на публикуване е от 2008 година. (хттп://вкуснотиики.бг/рецепта/зелен-лук-и-ориз-на-фурна/7ч7/) Така че спорно е кой е авторът.

karil коментира
30.06.2013 г. 08:40 Полезен 0

Приятна рецепта,лятна.Добре,че няма много ориз,че от толкова въглехидрати не е добре нито за здравето, нито за талията :) Благодаря на авторката,ще я направя,че не е тежко яденето.

дида коментира
28.06.2013 г. 06:20 Полезен 0

Четири супени лъжици ориз на всичките тези продукти ( ч връзки зелен лук 1/2 ч.ч. олио 3 обелени домата 3 яйца 1 ч.ч. кисело мляко 200 гр. натрошено сирене 1/2 връзка магданоз)? Правилно ли чета или Вие се шегувате? Или пък има някаква печатна грешка? Ако ли пък няма, не е ли малко екстравагантно да наречете рецептата "ориз със зелен лук"? По-правилно би били да се нарече "зелен лук с яйца, сирене и ориз"..

karil коментира
Подобни рецепти