Пача от свински крака, уши и опашка
Нужни продукти
1 кг. свински крака, уши и опашка
1 глава кромид лук
10-12 скилидки чесън
1-2 бр. моркови
1/2 глава целина
2-3 бр. дафинов лист
2 бр. яйца
2 и 1/2 с.л. оцет
1 с.л. хрян
сол на вкус
подготовка
30
минути
готвене
120
минути
общо
150
минути
Стъпки
Свинските крака, уши и опашка се измиват добре.
Слагат се в дълбока тенджера и се заливат с 5-6 чаени чаши студена вода.
След завирането на водата се посоляват.
Прибавят се едро нарязаните моркови, целината, лукът и дафиновите листа.
Когато омекне месото, тенджерата се сваля от огъня.
Месото се изважда, отделя се от костите и се нарязва на парчета.
Нарязаното месо се връща в прецедения бульон.
Супата се застройва внимателно с разбитите яйца.
Подправя се на вкус с настъргания ситно хрян, счукания чесън и оцета.
Добавя се сол на вкус, ако е необходимо.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти