Нужни продукти
1 кг. свински крака, уши и опашка
1 глава кромид лук
10-12 скилидки чесън
1-2 бр. моркови
1/2 глава целина
2-3 бр. дафинов лист
2 бр. яйца
2 и 1/2 с.л. оцет
1 с.л. хрян
сол на вкус
подготовка 30 минути
готвене 120 минути
общо 150 минути
Стъпки

Свинските крака, уши и опашка се измиват добре.

Слагат се в дълбока тенджера и се заливат с 5-6 чаени чаши студена вода.

След завирането на водата се посоляват.

Прибавят се едро нарязаните моркови, целината, лукът и дафиновите листа.

Когато омекне месото, тенджерата се сваля от огъня.

Месото се изважда, отделя се от костите и се нарязва на парчета.

Нарязаното месо се връща в прецедения бульон.

Супата се застройва внимателно с разбитите яйца.

Подправя се на вкус с настъргания ситно хрян, счукания чесън и оцета.

Добавя се сол на вкус, ако е необходимо.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти