Пача от свински крака, уши и опашка
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 кг. свински крака, уши и опашка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 глава кромид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    10-12 скилидки чесън                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1-2 бр. моркови                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 глава целина                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2-3 бр. дафинов лист                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 бр. яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 и 1/2 с.л. оцет                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л. хрян                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол на вкус                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                120
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                150
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Свинските крака, уши и опашка се измиват добре.
Слагат се в дълбока тенджера и се заливат с 5-6 чаени чаши студена вода.
След завирането на водата се посоляват.
Прибавят се едро нарязаните моркови, целината, лукът и дафиновите листа.
Когато омекне месото, тенджерата се сваля от огъня.
Месото се изважда, отделя се от костите и се нарязва на парчета.
Нарязаното месо се връща в прецедения бульон.
Супата се застройва внимателно с разбитите яйца.
Подправя се на вкус с настъргания ситно хрян, счукания чесън и оцета.
Добавя се сол на вкус, ако е необходимо.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти