
Пача от свински крака, уши и опашка
нужно време
150 минутипорции
7-8трудност
- -сготвиха
2
Нужни продукти
свински крака, уши и опашка около 1 кг.
1 глава кромид лук
10-12 скилидки чесън
1-2 бр. моркови
1/2 глава целина
2-3 бр. дафинов лист
2 бр. яйца
2 и 1/2 с.л. оцет
1 с.л. хрян
сол на вкус
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
120
минути
общо
150
минути
Стъпки
Свинските крака, уши и опашка се измиват добре, слагат се в дълбока тенджера и се заливат с 5-6 чаени чаши студена вода. След завирането на водата се посоляват.
Прибавят се едро нарязаните моркови и целината заедно с лука и дафиновите листа. Когато омекне месото, тенджерата се сваля от огъня.
Изважда се месото, отделя се от костите и се нарязва на парчета, след което се връща в прецедения бульон. Супата се застройва с разбитите яйца внимателно и се подправя на вкус с настъргания ситно хрян, счукания чесън и оцета.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти