Нужни продукти

свински крака, уши и опашка около 1 кг.
1 глава кромид лук
10-12 скилидки чесън
1-2 бр. моркови
1/2 глава целина
2-3 бр. дафинов лист
2 бр. яйца
2 и 1/2 с.л. оцет
1 с.л. хрян
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 120 минути
общо 150 минути

Стъпки

Свинските крака, уши и опашка се измиват добре, слагат се в дълбока тенджера и се заливат с 5-6 чаени чаши студена вода. След завирането на водата се посоляват.
Прибавят се едро нарязаните моркови и целината заедно с лука и дафиновите листа. Когато омекне месото, тенджерата се сваля от огъня.
Изважда се месото, отделя се от костите и се нарязва на парчета, след което се връща в прецедения бульон. Супата се застройва с разбитите яйца внимателно и се подправя на вкус с настъргания ситно хрян, счукания чесън и оцета.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти