Пандишпаново-шоколадов кейк
Нужни продукти
5 яйца
1 1/2 чч захар
1 1/2 чч брашно
3 с.л олио
3 с.л безалкохолно
2 бр ванилии
1 ч.л кафе
1 малка кофичка течен шоколад
1 1/2 банан
подготовка
60
минути
готвене
45
минути
общо
105
минути
Стъпки
Яйцата със захарта се разбиват с миксер поне 5 мин. Прибавят се олиото, безалкохолното, ванилиите и накрая брашното, като всичко се обърква с лъжица много внимателно. В рецептата няма набухвате
Изсипва се в омазнена форма, като се оставя малка част, която се смесва с кафе и се до изсипва. Пече се на 180 градуса за около 45 мин.
Шоколадът леко се разтопява на микровълнова фурна и се нанася равномерно в/у охладения кейк, декорира се с банани.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти